ראשי התיבות של רפורמה אומרים: Earning Before Interest Taxes Depreciation Amortization. או בעברית: רווח לפי ריבית, מיסים פחת והפחתות, או בקיצור ״רווח תפעולי תזרימי״. אבל מזה אומר מבחינת המשמעות של המונח ואיך הרפורמה משפיעה על אזרחי ארצות הברית ועל העסקים האמריקאיים?

 

יתרונות של רפורמת EBITDA

יש מספר יתרונות בולטים לרפורמת ה-EBITDA:

  • הארגונים הם בעלי ממנגנוני מיסים שונים, כמו למשל מלכ״רים
  • החברות הן עם מימון חיצוני גבוהה במיוחד
  • יש לנו נטרול של אפשרות לבצע מניפולציות בהצגה של תוצאות אמיתיות של רווחי חברות
  • תוכלו לקבל אינדיקציה טובה יותר להעריך את הרווחים של חברות שונות כמו למשל של חברת סלולר, שהן רוכשות תשתיות בעליות יותר גבוהות הנפגעות בעקבות פחת מצטבר עם השנים

 

מה המשמעות של הרפורמה

רפורמת EBITDA היא רפורמה הנוגעת למבנה של דוחות רווח והפסד. הדוחות הן של חברות. כך תוכלו לראות את עיקרי הפרויקט של הכנסות והוצאות לא שגרתיות. כן הבחנה של שלוש קטגוריות עיקריות של פעילות עסקית כמו למשל: תפעול, השקעה ומימון.

הדו״ח החדש יאלץ חברות לדווח באופן שהוא מפורט. חברות אלה יצטרכו לדווח על מקור של רווחים כמו רווחים לפני מימון וגם רווחים ללא מימון ומיסים. דוחות כאלה יעזרו למשקיעים לבנות תחזית של הפסדים וגם של רווחים.

כך הם יוכלו לסווג לעצמם פעילויות ונכסים במאזן כספי של חברות בלי יותר מידי מאמץ. זה בעצם עוזר למשקיעים לקבל תמונה מלאה ושקופה יותר על שווי החברות.

 

מי משתמש בחישוב EBITDA

השימוש העיקרי ב-EBITDA נעשה בחברות עתירות רכש קבוע, חברות כמו תקשורת ותעשייה. למעשה מכונות רבות וציוד שמייצר פחת חשבונאי, זה גורם לרווח התפעולי להיות פחות יעיל וגם הוא מעוות את היכולת לנתח את הפעילות של החברה.

כמו למשל חברות או מותגים אחרים, שנרשם במאזן שלהם סעיף של מוניטין גדול שהוא מופחת מידי פעם, באופן שאינו יפגע ברווח התפעולי. אלה מקרים שיהיה לכם מאוד קשה להשוות בין חברה בעלת מוניטין גדול לחברה שהיא מקבילה והחברה הזו רגשה חברות והיא לא מבצעת הפחתות בגינן.

 

מישהו צריך לחתום עליה

לבסוף רואה בחשבון יהיה חייב לחתום על דו״חות של EBITDA. כך המידע הוא מוצג בדו״ח מגובה בכך כיוון אפשרי, וכך מחייב להיות אמיתי, שקוף ואמיתי לגמרי מול המשקיעים. אם זה הוא צעד משמעותי שנקט הממשל האמריקאי לצורך משיכה של משקיעים למדינה, וגם החזרת משקיעים שהעדיפו עד כתה להשקיע מחוץ לגבולות ארה״ב.

 

לסיכום

רפורמת EBITDA מכונה בעברית גם ״רווח תפעולי תזרימי״. זה הוא נתון שרומז על ייצור המזומנים של חברות מפעולות עסקיות גדולות. למעשה הרווח מחושב על נטרול של סעיפים של הוצאה שאינם במזומן. למעשה בנטרול של סעיפים שמופיעים תחת לרווח תפעולי כמו למשל ריבית ומיסים.

שלט של מיסים באנגלית על גבי דולרים
שלט של מיסים באנגלית על גבי דולרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *