נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

כתרים בשיניים – מה התהליכים שעושים לפני

חיוך מושלם

על מנת להכין את השן לצורך כתר, יש לבצע תהליכים רפואיים. מהם הכתרים הנפוצים וכיצד מתבצע התהליך? על כך ועוד, בהמשך המאמר.

 

כתרים בשיניים – פרוצדורה רפואית נפוצה

אחת הפרוצדורות הנפוצות ברפואת שיניים היא ללא ספק התקנה של כתרים. מדובר בכתרים זמניים או קבועים אשר מתבצע לרוב לאור חור בשן או אובדן של שן, כמו גם לצרכי שיקום. על מנת להתקין כתרי בשיניים יש לעבור תהליכים תומכים אצל רופא שיניים בלוד, לצורך הכנת התשתית לכתר. כפי שניתן לשמוע באמצעות פרסום ברדיו בתוכניות הבריאות השונות, תחום הכתרים עבר שינויים משמעותיים וכיום ניתן לבחור מבין מגוון סוגים של כתרים: כתר יצוק, כתר חרסינה, כתר זרקוניה, כתר אי מקס וכן כתר מתכת. עם זאת,  כל תהליך של השתלת כתרים מתבצע בהתאם לסוג הכתר, ולכן נדרש תהליך מקדים. במדריך הבא נציג לכם את התהליכים אותם מבצעים לפני, כך שתוכלו להיות מוכנים לקראת ההשתלה.

שן

כתרים זמניים – מהו התהליך לצורך הכנת השן?

את הכתר הזמני מתקינים לצורך שיקום השן או לצורך הכנת השן לכתר, לאחר תהליך של השחזת השן. הכתר הזמני יכול להישאר מקובע למשך מספר ימים, או שבועות. את הכנה מבצעים באמצעות השחזת השן אצל רופא השיינים, לקיחה של תבנית השן ושחזור למימדים המדויקים באמצעות טכנאי שיניים ולאחר מכן יתבצע תהליך של ייצור השן, תוך בדיקה מקדימה לצורך התאמה מושלמת לשן המושחזת. בסיום התהליך יקבע הצבע של הכתר (ניתן לבחירתכם האישית) ובסוף התהליך ניתן יהיה להתקין את הכתר הזמני על גבי השן.

 

כתרים קבועים – כל מה שרציתם לדעת אבל חששתם לשאול

כתר קבוע הינו כתר אשר יכול לשמש אתכם למשך שנים רבות, כל זאת בתנאי כי אתם שומרים על היגיינת הפה והחניכיים באופן מלא. לצורך הכנת התשתית לכתר, יבחן רופא השיניים את מצבכם ויחליט האם יש מקום לבצע הליך של סתימה, וזאת בכדי להעניק מערכת תמיכה טובה בעבור הכתר. לאחר תיעוד של השן באמצעות צילום, יילקחו מידות השן באמצעות תבנית פלסטיק אותה מניחים על גבי השן המיועדת, לצורך התאמה מדויקת המבוססת על בסיס השן. לאחר לקיחת התבנית ובחירת גוון, תישלח תבנית השן למעבדת שיניים לצורך הכנת הכתר על בסיס הוראות הרופא. ישנם מקרים בהם יחליט הרופא להתקין כתר זמני כפי שציינו לעיל, אולם ישנם מקרים בהם הרופא יחליט כי ניתן להתקין את הכתר הקבוע, באמצעות דבק חזק במיוחד. שלב הקידוח בשן לצורך קיבוע עשוי להיות כואב, אולם מדובר בכאב זמני אשר לאחר זמן קצר חולף. התהליך עצמו של הכנת השן לקראת הכתר איננו כואב כלל, והוא דורש מכם רק סבלנות עד קבלת התוצר הסופי בדמות כתר מושלם בעבור השן.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא בריאות