מומחים מתחום הנדל"ן יוכלו להעיד כי הפרה של חוזה השכירות הינה תרחיש שכיח. שכן, בעלי דירות רבים מגלים שהשוכר אינו עומד בתנאים שנכתבו מראש בחוזה. מדריך זה עולה לאתר, כדי להעלות את המודעות לנושא ולהציג בפני כל דורש את הצעדים שצריכים להתבצע במקרה שכזה. הישארו כאן ותגלו מה עליכם לעשות, על מנת להתמודד היטב עם תביעות חוזים מסוג זה.
צעד ראשון – בדיקת החוזה ואיסוף ראיות
בשלב הראשוני עליכם לעבור על החוזה שנחתם מול השוכר ולבדוק אם אכן בוצעה הפרה של סעיף מסוים. חשוב לציין שמציאת הפרה מסוימת אינה מספיקה. שכן, עליכם להשיג ראיות שיוכיחו את שאירע. ריכזנו עבורכם כמה הפרות נפוצות, כדי שתוכלו להכיר בדרכי ההוכחה וליישם אותן בעת הצורך:
ההפרה | אופן איסוף הראיות |
אי העברה של תשלום שכר דירה חודשי | פנו לנציג מטעם הבנק ותבקשו לקבל תדפיסי חשבון שיוכיחו שלא בוצעה העברה לחשבונכם |
גרימת נזק לנכס | – תבקרו בדירה ותצלמו תמונות של הנזקים
– תזמינו מומחה שיעריך את הנזק וימסור דו"ח מסודר |
השכרת משנה ללא אישורכם | תבקשו עדויות מהשכנים או שתשיגו צילומי מסך של פרסומים שעל לרשת מצד השוכר |
צעד שני – פנייה לעורך דין מומלץ
אספתם את הראיות? מצוין! זה הזמן לקבל ייעוץ מקצועי מטעם עורך דין לחוזים אדי בליטשטיין שיכין עבורכם מכתב התראה רשמי שיועבר לשוכר. חשוב לציין שמדובר במכתב שיאפשר לשוכר לתקן את ההפרה שבוצעה מצדו, רגע לפני שיינקטו כלפיו צעדים משפטיים. שימו לב, חשוב לשלוח את מכתב זה, היות והוא מהווה תיעוד חוקי לכך שנשלחה אזהרה מסודרת (הדבר משמש כהוכחה בבית המשפט, במידה וההפרה תימשך).
צעד שלישי – הגשת תביעה לפינוי
לצערנו, יש מצבים שבהם השוכר מתעלם מהמכתב מהפניות. תרחישים אלה מצריכים הגשת תביעה משפטית לפינוי של המושכר. זהו הליך משפטי שניתן להגיש במקרים הבאים:
- בוצעה הפרה של תנאי השכירות
- השוכר לא פינה את הדירה בסיום החוזה
- השוכר לא העביר תשלום שכר דירה כפי שנקבע בחוזה
נדגיש שבמקביל לתביעה זו, ניתן להגיש תביעה כספית בגין הנזקים שנגרמו לבעל הנכס בעקבות חובות שכר דירה, תיקונים ועוד.
טיפ לבחירה בעורך דין מומלץ
עורכי דין רבים ישמחו לסייע לכם במקרים שבהם השוכר מפר את תנאי השכירות, אך אתם צריכים לבחור במי שעונה על 3 הקריטריונים הבאים:
- בעל ניסיון רב בתחום
- נחל הצלחה במקרים דומים בעבר
- ידוע ביחסי אנוש טובים
לסיום
בעל דירה שמתמודד עם שוכר שהפר את תנאי השכירות, צריך לבדוק תחילה את הניסוח של החוזה ולאסוף כמה שיותר ראיות שיוכיחו את ההפרה. שכן, זהו הצעד הראשוני שיוביל בסופו של דבר להגשת תביעה לפינוי שתשנה את המצב העגום מקצה לקצה.